Møre Swing Band

Om arrangementet

«Møre Swing Band» er en variant av «Kurt Sagen Jazz Kvintett» Besetninga er også den samme, men dette bandet spelar ikkje berre jazz.

Repertoaret spenner over eit variert rytmemønster frå slow, medium, swing, bossa nova, samba, tango og vals. Heftige swinglåtar som «Sweet Georgia Brown» og lavmælte ballader som «The Nearness of you». Dette er stemningsfull «Vintage Jazz» på sitt beste. Bandet har lagt vekt på iørefallande og evig-grønne melodiar fra jazzens gullalder.

Kurt Sagen som er bandleiar og gitarist, har i ei årrekke markert seg innan jazz og undehaldnings-musikk i regionen.

Einar Longva som har sine røtter i Brattvåg, spelar ikkje berre Jazz på trekkspill med lyden av Art Van Damme og Rangvald Weddegjerde. Han er i sitt ess når han spelar argentinsk tango og fransk musettevals på sitt musette-trekkspill.

Sven Bernt Ellingseter fra Fiksdalen trakterer både tenorsaks, altsaks og sopransaks. Vi høyrer lyden av Bjarne Nærem når han på tenor-saksen framfører «Trubbel» som bossa nova, den varme altsaks-lyden i «Georgia on my mind» eller  «Petite Fleur» på sopran saks.

Sveinung Utgård fra Sykkylven spiller stødig og elegant på sin kontrabass. Han er ikkje berre bassist i dette bandet. Han gjer seg også gjeldende som bassist i Blue Horn Jazzband og som leder og bassist i Sykkylven Storband.

Miki Campins spiller trommer, og har overtatt plassen etter Carlos Alberici som har hvert fast i bandet siden starten.Miki har Bachelor og Master i perkusjon. Han underviser nå på slagverk i Ålesund. Han gjør seg gjeldende på en rekke framtredende musikk-aktiviteter i regionen.Det er et privilegium å ha han med også som fast medlem i dette bandet.